Budapesti Kórus 1941
|
|
|
|
|

Karigazgató

Uzsaly Bence András – bemutatjuk kórusunk karigazgatóját

Uzsaly Bence András 1989-ben született Pécsett. Hangszeres tanulmányait zongora, majd gordonka, illetve ütőhangszer tanszakon folytatta. Diplomáit a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, előbb karvezetés, majd zeneismeret- és ének-zenetanár, végül zenekari karmester szakokon.

Karvezető gyermeke lévén, magzatkorától része az életének a kóruséneklés világa. A Pécsi Bazilika Bárdos Kórusában nőtt fel, majd Budapesten 19 éves korában kezdte meg karnagyi munkáját egy ifjúsági kórus élén. Párhuzamosan másfél évig működött közre az egykor id. Sapszon Ferenc által vezetett Budaörsi Pro Musica kórusban, mint a basszus szólam vezetője, illetve a pesti ferences templom oratorikus programjainak keretében számos nagyszabású művet dirigált, többek között Bach János- és Máté-passióját.

2015 tavaszán előbb a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar, majd a Budapesti Kórus választotta meg vezetőjének. Jelenleg e két együttest vezeti. Művészi hitvallása, hogy az együttes zenélést a komoly munka, és közös ügy szeretete tartja össze. Bár anyanyelvének a romantikát tartja, a kórus repertoárjának megválasztásában fő irányelve a stiláris változatosság és a művek szerethetősége a közönség és az előadók szemszögéből egyaránt.

vissza 

Eseménynaptár
Lépjen velünk kapcsolatba!
Budapesti Kórus 1941 © Budapesti Kórus 2015 Partnereink:
Nyitólap Nyitólap