Budapesti Kórus 1941
|
|
|
|
|

Karigazgató

Kaczor László – bemutatjuk kórusunk karigazgatóját

Kaczor László vagyok, 1996-ban születtem Mosonmagyaróváron. Zenei tanulmányaimat a helyi zeneiskolában kezdtem hegedűsként, végül 2014-ben a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumban érettségiztem mint zeneszerzés - karvezetés szakos tanuló.

Diplomámat a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ének-zenetanár és kóruskarnagyként szereztem. Az egyetem alatt karnagyként is megkezdtem működésem 20 évesen az újpesti Adorate Kórusnál. Nem sokkal később a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórusban is.

Jelenleg a Budapesti Kórus karigazgatója vagyok, ahol jellemzően zenekari és orogankíséretes oratorikus művekkel dolgozunk. E mellett az újpalotai Boldog Salkaházi Sára Kórust vezetem, akikkel római katolikus liturgikus szolgálatokat végzünk a névadó és otthont adó Boldog Salkaházi Sára templomban. 

Két budapesti gimnáziumban tanítok, illetve a Magyar Állami Operaház Gyermekkaránál látok el betanítói feladatokat.

Rendkívüli módon érdekel a kórushangzásban rejlő állandó változatosság: az, hogy egy együttes menyi-mennyi színt képes létrehozni akár azonos stílusú zenéken belül is. Titka az állandó kamarazenélés, az, hogy a kórusénekes egy pillanatra se szűnjön meg jelen lenni a közösségben. Szívemhez közel a szakrális zene áll. Szeretem a kórusrepertoárban, hogy a darabok nemcsak zenei, hanem szövegi tartalmat is hordoznak, ezért célom a szöveg és zene jelentésének megfelelő hangzás részletes kimunkálása.

vissza 

Eseménynaptár
Lépjen velünk kapcsolatba!
Budapesti Kórus 1941 © Budapesti Kórus 2015 Partnereink:
Nyitólap Nyitólap